Saturday, January 24, 2009

SEBULAN SEBAGAI GURU TADIKA

Letih... dan seronok melayan kerenah bebudak umur 5 thn.. ada yg cerdik, ada yg manja, ada yg slow dan ada yg pelat.... tp aku teacher yang tegas...... seminggu mengajar suara aku hampir2.. hilah dek kerana menjerit... awal tahun biarkan mereka dgr jeritan... Insyaallah aku hrp semua anak2 aku x pyh kena jerit mesti faham... baru sebulan bersama-sama dengan Suffiah, Maryam, Balqis, Nida, Raudhah, Nurin, Muaz, Ammar, Danial, Rizq, Haziq, A'zam dan Iqmal...... aku dh rasa rapat dgn mereka semua.... Teacher pun kuat merajuk tau..... mcm2 cerita aku dengar pasal ultramanlah.. pergi mandi pantai lah... mandi kolam lah.....
Aku dpt offer kerja lain dengan gaji lebih besar aku tolak sebab aku sayangkan anak2 tadika aku.... Aku akan terus mendidik mereka dari x kenal abc sehingga boleh membaca.... dari yang x blh mengira 123 hingga boleh buat 1 + 1=2... Dari guru tadika lah sebenarnya kita semua boleh sampai ke universiti dan dapat kerja bagus... Tanpa jerih guru tadika mmg ramai yang x reti membaca dan guru tadika jugaklah yang memberi pengenalan alam sekolah pd awalnya.... Dan kini aku bangga menjadi guru tadika.... Apabila orang tanya u kerja apa.. dengan bangga aku menjawab Guru Tadika.....

1 Comment:

  1. Jasmine said...
    WAH!
    Applause!
    I'm HAPPY FOR U KAK!
    :)
    Sayangnye tak ade kesempatan nk jenguk akak mendidk kanak2 tu..
    nk bernafas pon susah...
    agnment n presentation himpit..:(
    neways, sye pun tgh takut nk ngajar ni...
    next sem sye insyaAllah stat ngaja prakticum..
    :)

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...