Monday, December 15, 2008

GURU TADIKA

Dah lama rasanya aku tak mengupdate blog aku ni...... Banyak sangat hal yang berlaku akhir-akhir ini...... Kini aku bergelar Guru Tadika.. Percaya atau tidak akau akan memulakan tugas pada Januari 2009. Minggu ini aku sibuk dengan persiapan menghias kelas aku... AKu akan mengajar anak-anak berumur 5 tahun... Apalah rupanya kan!!!???

Pusat Komputer Puteri aku terpaksa ditutup atas masalah-maslah yang biarlah aku sendiri yang tahu..... Begitulah kitaran hidup kan... Sekejap kita diatas dan adakalanya kita dibawah... Walaubagaimanapun aku redha dengan ketentuanNYA...... 2 tahun lebih jugak aku dan suami mengusahakan PUTERI.. tapi apakan daya sampai disitu ajelah rezeki aku dengan PUTERI.... walaubagaimanapun aku ada PUTERI yang menjadi kebanggaanku.. yang berjanji akan membahagiakan ku Puteri Aleesya Syakirah....

Biarlah yang berlau biarkan berlalu....... Aku harus meneruskan hidup demi anak-anak ku.... Mungkin ini jalan yang terbaik untuk aku dan keluarga..... we never knew right!!!

Tadika Mawaddah Seksyen 23 Shah Alam........ kini aku bersamamu.. mendidik anak-anak kecil... Mungkin tu juga jiwaku.....

Doakan kejayaanku.. Bukan sahaja dengan kerjaya baru aku ni...... Tapi juga dengan kehidupanku.. semoga aku kuat untuk menempuhi dugaan ini dan Ya ALLAH kau berikanlah aku dan suamuku kekuatan....... AMINNN

5 Comments:

  1. Hanna J. Potter said...
    kak intan, ganbatte~!! berusaha dgn hebat tau! nani doakan akak berjaya selalu. kak, org yg diuji Allah SWT tu org yg Dia sayang. Allah tak lupa kak akak, tu pasal die ubah haluan rezeki akak. =) semoga sukses selalu ye kak? i miss you!
    PROUD MAMA said...
    nani... thanks a lot..... akak bersyukur ada adik seperti nani yang sentiasa memberi semangat.... I miss you too
    IdaShah said...
    ko jadik cikgu tadika rupa nya skrg.
    berdepan dgn bdk2 lg bagus dr berdepan dgn "si gemuk aron" ahaks!

    amrul nk msk blk UAC
    Anonymous said...
    salam teacher intan..hmm one of ur student my son 'adib haiqal', dia slalu bgtau yg teacher intan best..teacher paijah(pelat slang)pun best..yg teacher lain dia tak ingat nama..penat layan dia bercerita (cikgu lagi penat layan kerenah budak2 kat class)..mcm2 nak bercerita bila balik dr sekolah..bila kita tak kenal kawan2 dia..dia marah..so bila dia bercerita kita iya kan aje..anyway, tq teacher intan..'adib haiqal' seronok pi sekolah..sebut sekolah happy jer, bila time saturday morning jer nangis..iya la nak pi sekolah jugak..dia seronok berkawan..once again tq teacher intan..buat 'adib haiqal' seronok utk ke sekolah..
    PROUD MAMA said...
    i think u must be adib's mom... sorry lmbt reply... but now he is in UMMI's class... adib yg pelat.... but he is cute.. especially when he open his mouth.....

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...