Saturday, November 8, 2008

Week before PD Trip.... my little brother bertunang ngan orang Penang.... So there's a trip to Penang....

We stay at Kulim... My Auntie Yatie's house.....

The journey was a long journey... our car and another 3 cars ayah's, auntie jan's and aunti ton's....






Enggagement's Day

At Taman Janggus Jaya, Sebarang Prai, Penang between Syarifah Syamim And Bismi Zulhadi....








Then we took the opportunities to go for 'jalan-jalan' to Penang with ferry and end up with Nasi Kandar....

The next morning!!!???? what else????? .... Balik ler.....

Wednesday, November 5, 2008

PD Trip 1-2 November 2008

Bercuti gi PD ngan member2 hubby aku..... We all stay at Glory Beach Resort. This is our second time at Glory... Tempat ok dan selesa... Aku recommend ler pada sesiapa yang nk spend time kat PD.....
Rentetan Perjalanan.. (Cheewahhh cam yo yo poyo jek)

Around 9.00 am:
Weols dah kuar dr teratak (Tmn Pinggiran USJ)... Gi Sek 17.. pick up my niece... ajak dia temankan puteri aku tu.... Meet Zuhaidi a.k.a pendek kat McD berdekatan for breakfast

Around 10.00 am :
Gi rumah Syek... tunggu jap syek siap..coz dia register dotter dia kat Tadika after ready we went to rumah Wak.... Then kat simpang lak jumpa Tawil...

Around 11.00 am :
Berlepas ke rumah Joja lak kat Seremban... nak pick up Joja and family.. coz they all x der transport...

Around 01.00 pm:
Sampai rumah Joja.... berlepas ke tol berdekatan ngan PD nak tunggu atuk lak... Atuk sampai dari JB... terus ke PD..... kat PD lak jumpa Bobob.. untuk ke Restoran yang dicadangkan Bobob for lunch...

* Memang member hubby aku semuanya tak menggunakan nama sebenar... sampai kekadang aku pun tak tahu nama sebenar member2 dia... Oh ye... hubby aku lak dipanggil Aci.... Mungkin dulu dia ada kawan nama menachi kot....... aku kurang pasti.....

* Sesampai jek weols kat Glory Beach Resort... aku dan hubby gi check-in... heheh... aku & hubby ni dh mcm captain lak......

* Setelah semua dapat bilik memasing .... rehat.... petang layan anak2 kat swimming pool....

Around 08.00 pm:
Dinner kat hall kecik ler..... apa lagi melantak abis-abiasan ler... abis ler diet.. nevermind once a while... iyer ler tu.... bebudak semua pakat berlari keliling hall... best giler tak ada sapa nak marah... semua bebas... suka ati ler nak makan berdiri ke, cangkung ke, ikut suka perut....
Session paling best bergambar..... dah puas memasing.. dah nak berangkat naik bilik.. tapi geng hubby lak ada session lain... session ikut suka ati depa...... tapi tu ler the wives semua tak kisah dah... maklum ler jumpa setahun sekali jek.. dpat kumpul ramai2.... weols bagi chance ler.... balik pukul berapa pun bini memasing x amik tahu..... lantak ler......

2 Nov 2008
Breakfast kat coffe house...
Layan lagi anak2 kat swimming pool .....

Check out.......

****** Kesimpulannya weols semua having fun... hubby dan aku rasa tersangat puas kerana trip yang buat pertama kali ini berjaya....... Makacih kengkawan yang memberi kerjasama.....







;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...