Saturday, May 31, 2008

SOULMATE


Just finish watching SOULMATE korean series....

Synopsis
In this new sitcom “SoulMate,” the story will be focusing on finding the other half of a missing soul of four couples. The person you meet once in your lifetime that fate has brought to you! This person you call your soulmate. The year 2006, your soulmate is secretly creeping up on you… What if my other half is really living somewhere out there; will I be able to notice them? It is a question that can be asked by anyone who is in their marital age. A time when matchmaking agencies are flooded with people! Try re-identifying the true meaning of marriage and love while watching 6 couples live the same life that you’re living in. We will show you everything you need to know in the love game! is a sitcom young adults and adults can enjoy. Members of all age groups can enjoy it, and benefit from its honest and ongoing talk about love. It gives its viewers some final answers to the “love game” questions and presents confusing issues in a way that everyone can understand. The drama will tell you everything you’ve always wanted to know, from spending a night with a guy you don’t like, to how to completely win over a guys heart; and much more!! It spills out all the secrets of the love game. “It is easier to stir up a women’s hear than to drink wine.” Dong-wook, a playboy who no one can even dare to follow. “My boyfriend of 5 years!! He is definitely my soulmate!!” Soo-kyung, a girl who only looks at one man like a sunflower; a perfect, pure hearted character. Two people who have never seen each other, and who live on the opposite sides of the world from each other live and love in their own way, but from some point on they start to move towards the same dream and feel the same physiological feelings. Two people who have met by fate in a world full of mixed up fates. Now, the most amazing things, which no one could have ever thought of, start to unfold between the two.

Cast:
Shin Dong Wook
Lee Su-gyeong
Choi Phillip
Sa-gang
Otani Ryohei
Jang-mi In-ae
Jeong-hwan
Kim Mi-jin

Just love the actor... Shin Dong Wook........... Giler hensem seh!!! Now I'm continue watching Shin Dong wook Series Cloud Stairs...... And girls let me finish watching that series.....

Monday, May 26, 2008

OUR JOURNEY CONTINUE

25 Mei 2008
Dalam 10.00 pagi lepas breakfast lebih kurang.. kami satu family bertolak ke Kulim.....
Still menggunakan khidmat feri.. rileks sikit.....

Nama Feri kami PULAU RAWA














Angin atas feri ni memang best tapi ada melekit sikit.....

Dan kami menuju ke Ulu Mahang, Kulim, Kedah bagi memenuhi satu lagi undangan.....
Perjalanan merentasi ladang kelapa sawit......
Dan aku terperasankan sebuah rumah ladang yang sangat cantik... Rumah impian ku.....










Amacam cun x rumah ni???? best kan!!! Kalau dapat kawasan cam ni confirm aku akan buat style mcm ni.... Untuk menghabiskan masa2 tua bersama hubby aku... cheewaahhhhh!!!!!!!



Selepas kami selesai makan di rumah pengantin di Ulu Mahang... Aku singgah di Nasi Ayam Periuk Besar.... yang amat terkenal di Kulim... Beli nak bawak balik Shah Alam....

Comment: Okey ler tapi aku rasa lagi sedap kalau dapat makan sana.


Dan kami meneruskan perjalanan pulang... masih lagi mengikut jalan dalam.... tak ikut highway tau... Jadi kami melalui kawasan YB Zulkifli Nordin.... Menyusur jalan2 kampung yang dipenuhi dengan bendang padi yang menghijau.. ish aku nengok ada jek padi tu camana harga beras boleh naik???? *confius* Aku juga berpeluang melihat budak2 lompat mandi parit..... maklum ler tempat aku x der....




Singgah sat kat Teluk Intan nak tengok Menara Condong....






Selepas puas kami terus pulang ke rumah kami.... 9.00 malam baru sampai... tapi aku puas membawa keluargaku berjalan2....

Long Journey School Holiday

24 Mei 2008...

Lepas kakak abis exam... kami semua bertolak ke Perak Darul Ridzuan,... Bagi memenuhi undangan customer aku yang aku dh anggap adik aku gak....
We hit to Bota Kanan.... So we all cadang ikut jalan dalam instead on guna highway.....
Saja je.. boleh tgk kampung orang kan.....










Sesampai kami dirumah pengantin.... majlis bersanding pun baru nak mula... so kami tungguer sekejap.... melayankan majlis orang...









Korang nampak tak betapa seronoknya pengantin lelaki tu..... Kahwin ni memang seronok dik oii!!!!... Apapun kepada Fairuz dan pasangannya SELAMAT PENGANTIN BARU DAN SEMOGA BERKEKALAN KE ANAK CUCU.....

Selepas itu apalagi kami terus ke Pulau Pinang.. Bagi memenuhi undangan satu lagi di Ulu Mahang Kedah. On the way tu aku berhenti kat satu perhentian.. dah lupa lak aku... Ya Allah lalat banyak giler... Entah mana datang pun aku tak tahu.... Ini ler pertama kali aku tengok lalat yang terlalu banyak.. Masuk keter jek.. pergh bukan ramai yang mengikut.... pueh nak menghalau keluar lalat2 semua...

Kenapa ke Pulau Pinang????!!! Actually nak cari hotel kat Kulim semua dah full book.. Maklumlah cuti sekolah kan... So hubby kata kita gi jek kat Penang.. dah dekat dah pun.. Then aku book kat Georgetown.
Memandangkan mcm lama dah tak berjalan so we decide to take a ferry...... This is my second time took a ferry to Penang tau.. First time rasanya time umur aku 3 thn kot.... Lama giler kan...

Seronok kakak dapat naik feri... Buka kakak jek aku pun rasa excited semacam tau....







Pemandangan senja dari feri












Sampai Penang terus chek in kat Regal Hotel.... Hotel ini diuruskan oleh kumpul;an warga tua berbangsa cina.. boleh pangkat atuk aku pun ada tau...... Belasah jerler.... Asalkan aku anak beranak boleh tidur......
Malam keluar gi makan kat bandar Penang.. Nak makan kat gerai pun kena bayar parking 80 sen... Aku tgk 80% penduduk Penang ni memang chinese.. dan kalau ada melayu pun kebanyakan nya muka anak mami jek.... Betul ler Penang ni dah mcm Hong Kong pun ada aku tgk...
Aku: Yang saya rasa kan kalau saya tak boleh hidup ler kat Penang ni..
Hubby: Nape lak Yang????
Aku: Entah rasa macam masuk ke sebuah negara lain... Nak makan pun rasa wa-was....
Hubby: Ish.. awak ni orang lain okey jek....
Aku: Saya dah pergi byk tempat kat M'sia ni.... Kalau setakat Kelantan ke Temerloh ke (aku pergi masa Ida kawin), Kedah atau Johor ke.. rasa okey lagi kot... Tp Penang ni mcm buatkan saya rasa terhimpit...

Lepas makan bawak anak2 pergi Padang Kota.... Rasanya ini dah kali kelima aku ke Penang dan ini pertama kali aku bawak anak jalan kat Padang Kota.. sebelum ni lalu jek... Bawak bebudak main kat playground... beli kacang rebus dan air kelapa....








Diatas kelasakan alif yang melampau habis baju kotor masa main kat playground so pinjam baju kakak malam tu untuk tidur.....








GOOD NIGHT OUR JOURNEY WILL CONTINUE TOMORROW!!!

Friday, May 23, 2008

Exam lah Mama!!



Besok 24 Mei 2008.. anak dara aku ada exam bagi melayakkan dia ke Sekolah Intergrasi Seksyen 19, Shah Alam. Aku rasa aku kot yang x boleh tidor malam ni...

















Ini antara persiapan oleh ku untuk anak dara ku.....

GOOD LUCK My DEAR!

Minggu-minggu terakhir kami sekeluarga dirumah lama... aku merajinkan diriku...
Masak favourite hubby aku....

Sambal Ketam....



Kak Jun nanti Kak Jun bagi bintang yek untuk ketam saya ni.....

Monday, May 19, 2008

RUMAH BARU

Alhamdulillah.... at last we have our own house....
18 Mei 2008 kami semua berpindah ke syurga kami sekeluarga.....
Sibuk giler... mcm2 brg nk antar.. Padahal barang byk dah aku jual.... dan buang tapi still byk lagi.. pelik sunggu entah mana entah datangnya....
aku sangat bz dari hari sabtu lagi....... ish!ish! penat sungguh pindah rumah..
Mengemas dari depan ke belakang dari atas ke bawah.. to make sure everything went smooth....
Pagi Ahad tu aku ngan papa dah pergi rumah.. kemas kan sikit habuk... still ada lagi defag kat kat dalam rumah tu.. tapi semua dah okey coz pekerja maintenance pemaju aku semua tip top....
Nanti aku titipkan gambar rumah aku....

Sedang kita semua sibuk mengemas rumah... ada satu kejadian yang membuatkan kami satu keluarga menggelabah giler...
Adam hilang... aku dh nangis tak jumpa Adam dalam rumah.... hubby aku cari seluruh kawsan perumahan baru aku.... masa tu dah hampir maghrib....
Ye!!! kami semua terleka.. Aku takut sangat! Mcmana aku blh leka...
Masa yang sama installer ASTRO yang sibuk keluar masuk rumah aku... pintu pagar semua tak lock....
Finally hubby found him at playground.... Entah bila masa dia berjalan dengan tak berkasut kebelakang rumah aku.....
Ya Allah .. harga yang terpaksa aku bayar di atas kelekaan aku....
Aku dah x sanggup.. Mengajar kami sekeluarga lebih berhati2... terutama sekali trhdp Adam... Dia memang senyap tapi dia terlalu pantas.... Langsung tak berbunyi.....
Ya Allah aku terlalu bersyukur sangat Ya Allah....
Untuk ibu2 yang lain.... Jangan sesekali leka...
Pengajaran yang amat berharga untuk kami sekeluarga....

Saturday, May 10, 2008

HAPPY BIRTHDAY PAPA

11 Mei 2008......

Our family is going to have double celebration....


1st......

HAPPY BIRTHDAY PAPA....


Yang.....

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh

Happy Birthday Sayang....
Thanks for being such a good husband and papa...



"For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me"


2nd...... HAPPY MOTHER'S DAY....

* Seronok tau jadi mama*
Mother's Day Card Made By Puteri





* Best kan dpt hand made by ur own daughter *

Sapa yang belum kawin tu apa lagi cepat ler kawin....

p/s: Nanee akak tunggu kad Nanee

;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...